Novice

Prava novičarska stran za vse ljubitelje bencinskih hlapov ali le tiste, ki želite novice o vašemu vozilu in cestnem prometu. Vse to in še več najdete med našimi vedno svežimi in aktualnimi novičkami.


 • Novo! Vulkanizerski stroj FINAR F-700 / F-700A
  Novo! Vulkanizerski stroj FINAR F-700 / F-700A

  Specialni vulkanizerski stroj za kalibriranje (poravnavo) tekalne plasti – profila novih, obnovljenih ali poškodovanih pnevmatik ter platišč za osebna, terenska, dostavna in kombinirana vozila.

  21.2.2017
 • Nova Škoda Superb se zanaša na pnevmatike FALKEN, udobje in visok izkoristek goriva.
  Nova Škoda Superb se zanaša na pnevmatike FALKEN, udobje in visok izkoristek goriva.

  Češki proizvajalec vozil in motorjev Škoda, ki je del VW skupine od leta 1991, je izbral pnevmatike FALKEN, njihov uspešni model ECORUN za vozilo Škoda Superb, limuzinska izvedba. Njihov popularni model srednjega razreda je sedaj serijsko opremljen s pnevmatikami FALKEN ZIEX ZE914 ECORUN.

  8.9.2016
 • Evropski klubi so preizkusili dizelske motorje po aferi prirejanja testov za izpušne pline
  Evropski klubi so preizkusili dizelske motorje po aferi prirejanja testov za izpušne pline

  Volkswagnov odziv na afero v zvezi s prirejanjem rezultatov testov za izpušne pline odzval tudi z nadgradnjo spornih motorjev 2.0 TDI, ki naj bi jih po nadgradnji uskladila z mejnimi vrednostmi.

  31.8.2016
 • S Continentalom na 21. Ljubljanski maraton
  S Continentalom na 21. Ljubljanski maraton

  Pri Continentalu, uradni pnevmatiki Volkswagen 21. Ljubljanskega maratona, bomo petim nagrajencem omogočili nastop na tekaškem dogodku leta. Srečnežem bomo poleg štartnine podarili tudi tekaške copate Adidas.

  16.8.2016
 • Akumulatorji, shranjena energija brez katere ne gre
  Akumulatorji, shranjena energija brez katere ne gre

  Akumulatorji v sodobnih vozilih so veliko bolj obremenjeni in izpostavljenim visokim tokovom kot pa v preteklosti.

  9.8.2016
 • Dva dela. En cilj. Maksimalna zmogljivost by Textar.
  Dva dela. En cilj. Maksimalna zmogljivost by Textar.

  Z novo serijo kompozitnih zavornih diskov Textar ponuja na trgu inovativno rešitev za zavorne diske. Sistem zavornega diska, je sestavljen iz dveh delov in se uporablja tudi v programu originalnih nadomestnih delov pri določenih vozilih.

  29.7.2016
 • Nova zimska pnevmatika Continental WinterContact TS 860
  Nova zimska pnevmatika Continental WinterContact TS 860

  Nove pnevmatike za zimske razmere Continental WinterContact TS 860. Nove pnevmatike zagotavljajo osebnim in poltovornim vozilom še krajše zavorne poti in večji oprijem v zimskih razmerah. Nove pnevmatike TS 860 so že na zalogi v naši spletni trgovini.

  26.7.2016
 • Olje za kompresorje klime
  Olje za kompresorje klime

  Na trgu lahko zasledimo različna olja za kompresorje klime, ki se razlikujejo predvsem po viskoznosti, vrsti plina v klimatskem sistemu in vrsto kompresorja ali je le ta električni ali klasični.

  21.7.2016
 • S pomočjo BASF materialov je Yamahino konceptno vozilo za kratke poti bolj udobno
  S pomočjo BASF materialov je Yamahino konceptno vozilo za kratke poti bolj udobno

  S pomočjo BASF-ovih vsestranskih plastičnih materialov novo trikolesno konceptno vozilo 05GEN proizvajalca Yamaha Motor Co., Ltd ("Yamaha") omogoča, da so kratke vožnje tako udobne kot tudi priročne.

  20.7.2016
 • Naslednje poletje se bomo hladili z ogljikovim dioksidom
  Naslednje poletje se bomo hladili z ogljikovim dioksidom

  Daimler je namreč razvil klimatsko napravo, ki za hlajenje uporablja CO2, od prihodnjega leta dalje pa jo bodo na evropskem trgu serijsko vgrajevali v Mercedesova luksuzna modela razreda S in E.

  7.7.2016
 • Izbrali smo: Michelin Pilot Power 3
  Izbrali smo: Michelin Pilot Power 3

  V sodelovanju z revijo Moto Magazin smo na test postavili komplet pnevmatik Michelin Pilot Power 3, ekipa Moto Magazina je spodaj zapisala svoje ugotovitve.

  4.7.2016
 • Je vaše vozilo pripravljeno na počitnice?
  Je vaše vozilo pripravljeno na počitnice?

  Poletne počitnice so se pričele, kar pomeni, da bo vaše vozilo izpostavljeno večji količini tovora. Da si lahko zagotovimo varno pot je Textar pripravil za vas nekaj koristnih nasvetov.

  4.7.2016
 • Oljni modul proizvajalca UFI Filters za uporabo v BMW vozilih
  Oljni modul proizvajalca UFI Filters za uporabo v BMW vozilih

  UFI Filters svetovni proizvajalec sistemov filtriranja in tehnologija je 10. maja 2016 oznanil skupno sodelovanje in pogodbo z proizvajalcem vozil BMW. V BMW-ju bodo uporabljali kompleten modul za filtriranje olja, ki je posebej zasnovan za 3-litrske dizelske in bencinske motorje.

  13.5.2016
 • Vodne črpalke MEYLE sedaj z garancijo 160.000 kilometrov
  Vodne črpalke MEYLE sedaj z garancijo 160.000 kilometrov

  Nemški proizvajalec rezervnih delov za vozila je razvil novo serijo vodnih črpalk za vozila z garancijo 160.000 prevoženih kilometrov. Meyle je s tem dokazal, da pri izdelavi nadomestnih delov ne delajo nobenih kompromisov.

  13.5.2016
 • TEXA je pridobila potrdilo skupine Volkswagen
  TEXA je pridobila potrdilo skupine Volkswagen

  TEXA je pridobila potrdilo kakovosti za polnilne postaje iz serije KONFORT za območje Evrope in srednjega vzhoda.TEXA je razvila polnilno postajo za A/C sisteme KONFORT VAS 581 003 posebej za potrebe serviserjev.

  11.5.2016
 • Gorski spust čez prelaz Stelvio, preizkus zavornega sistema Textar
  Gorski spust čez prelaz Stelvio, preizkus zavornega sistema Textar

  Zavorni sistemi so izpostavljeni strogim in kompleksnim preizkusom preden so le-ti na voljo uporabnikom za vgradnjo v vozila. Zavorni sistemi višjega razreda morajo opraviti vse preizkuse z odliko tako v smislu varnosti kot tudi udobja.

  9.5.2016